L’església de Santa Cecília

Un petit carreró condueix de la plaça major a una petita plaça on hi ha la façana principal de l’església, davant d’un petit jardí que ocupa l’antic cementiri del poble. Al costat d’aquest jardí hi ha l’únic fragment de muralla medieval que es conserva dempeus. És un mur fet amb pedres grans, sense escairar, que posseeix una espitllera (s. XIV-XV).

L’església de Santa Cecília de Boadella és d’una nau amb capelles laterals. La capçalera afecta planta semicircular en l’interior, però el seu mur té una forma molt irregular en l’exterior. L’edifici no sembla anterior als segles XVI o XVII. Les façanes es troben arrebossades i pintades, tret de la que dona a migdia. Aquesta deixa veure l’aparell, que és format per còdols de riu col·locats sense cura. També hi ha una obertura o finestra d’arc de mig punt, que sembla romànica i que podria pertànyer a la primitiva construcció de l’església de la qual en quedarien poques restes.

La façana principal, orientada a occident, presenta una porta d’arc de mig punt de dovelles no gaire grans i un rosetó molt senzill. Al seu damunt s’asseu el campanar, amb forma de torre i uns allargassats badius (construït l’any 1818). La volta de la nau és apuntada i seguida. Tot l’interior roman colgat per capes de morter de calç.


PARRÒQUIA DE SANTA CECÍLIA DE BOADELLA

Confessió catòlica

Adreça: Placeta de l’Església, 1

Horari de culte: Diumenge a les 9 hores

Despatx parroquial: Terrades (972 569 232)

Mossèn Miquel Castells i Bartí