Societat La Unió Escaulenca

Dades generals

Adreça: C/ de l’Oli, 7

Població: Les Escaules

Telèfon: 872 004 273


La Societat Unió Escaulenca és un establiment ubicat en un edifici inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i situat a l’interior del nucli històric de Les Escaules. Fundada l’any 1870 amb el nom de Societat de Socors Mutus La Concòrdia de les Escaules, tenia la funció d’assistir a les famílies necessitades. El domicili de la Societat s’establí el 1911 en l’antiga casa de Can Cabanes ubicada a la Plaça Major. A principis dels anys 40 es comprà la part de darrere on hi havia el trull de Pau Aymar i s’amplià amb una sala de ball.

L’any 1987, en perdre les seves funcions assistencials, redundants amb els serveis públics de la Seguretat Social, es va convertir en una societat cultural recreativa, mantenint el nom de Societat Escaulenca.

L’espai és el cor de la vida cultural de la població. Allotja freqüents actes, exposicions artístiques i esdeveniments al seu cos posterior, ocupat per la sala de ball i organitzat en una sola planta. L’espai està cobert per un sostre embigat amb encavallada de fusta. A l’extrem de migdia hi ha l’escenari, elevat i obert mitjançant un gran arc rebaixat,

Ofereix servei de bar i menjador, en un ambient familiar i únic.