Senderisme

Boadella i les Escaules gaudeix d’una xarxa de camins rurals que són l’entorn ideal per a excursionistes i amants de l’activitat a l’aire lliure en família, que volen descobrir l’entorn incomparable de Les Salines en passejades curtes i mitjanes, gaudint del curs de La Muga, salts d’aigua, mostres d’arquitectura popular com ara masies, cabanes de pedra seca i feixes, ermites i castells medievals.

Per a senderistes que cerquen recorreguts mitjans i llargs, el municipi és part de l’itinerari de dues rutes destacades:

  • El GR-2 és un sender que ofereix la possibilitat de gaudir d’una varietat important de paisatges i permet visitar importants monuments megalítics (dòlmens i menhirs) i magnífiques mostres d’arquitectura civil. A Salines Bassegoda el recorregut del GR-2 és de la Jonquera a Boadella d’Empordà i d’aquí cap a Beuda (a la Garrotxa).

  • Camí natural de la Muga: Aquesta ruta segueix el curs del riu la Muga i connecta diferents Espais Naturals de Girona, com l’Espai d’Interès Natural (EIN) de l’Alta Garrotxa, l’EIN de les Salines, l’EIN dels Penya-segats de la Muga i El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Al seu pas es van descobrint diferents hàbitats associats al riu, des del Bosc de Ribera fins les planes fluvials, unint d’aquesta manera els Pirineus amb el Mar Mediterrani. Al llarg d’aproximadament 40 quilòmetres, el Camí Natural passa pels termes dels municipis de Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Boadella i les Escaules, Pont de Molins, Cabanes, Peralada i Castelló d’Empúries-Empuriabrava. A través d’una ruta que permet practicar activitats com la pesca, el cicloturisme, el senderisme, ja que pot realitzar-se a peu, bicicleta o amb cavall. Vegeu el tríptic